14 Milyon TL'ye Kadar Destek: KOSGEB ve TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Projeleri İçin Yola Çıktı!

     Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB, TÜBİTAK ve Dünya Bankası iş birliğinde KOBİ’lere sağlanacak olan 450 Milyon Dolarlık Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni açıkladı.

     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Yeşil İnovasyon Projelerine milyonlarca lira destek açıkladı. TÜBİTAK'ın 3 ayrı çağrısıyla KOBİ'lere kapılarını aralayan proje kapsamında, Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı ile iş modelleri yeşil dönüşüme uyumlu hale getirilecek. Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı ile teknolojik çözümler ticarileşme sürecine hız kazandıracak. Ayrıca, Sanayiye Yönelik AR-GE ve Yenilik Ağları (SAYEM) Yeşil Dönüşüm Çağrısı ile yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi için yeni teknoloji platformları oluşturulacak.
 
     TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, projenin odak noktasının sanayi olduğunu vurgulayarak, yeşil üretime, enerji ve kaynak verimliliğine yönelik AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini destekleyeceklerini belirtti.
 
     KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise projenin KOBİ'leri yenilenebilir enerji, kaynak verimliliği, atık yönetimi ve döngüsel ekonomi alanlarında destekleyerek uluslararası pazarda rekabet avantajı sağlamayı hedeflediğini açıkladı.
 
     Bu önemli destek projesi, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayarak çevre dostu teknolojilere geçişini hızlandırmayı amaçlıyor.
 

Haberin detayları için tıklayınız.

0 Yorum

Yorum yap